OWOCOWE „CE

15 października mieszkańcy Zespołu „C” uczcili Światowy Dzień Owoców i Warzyw przygotowując na zajęciach kulinarnych owocowy deser w postaci pysznej sałatki. Włączając do diety owoce i warzywa możemy lepiej zadbać o nasze zdrowie. Ich spożycie znacząco zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych, sercowo-naczyniowych i otyłości, a także wpływa pozytywnie na nasze samopoczucie, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.

Przygotowania
Podczas zajęć rozmawialiśmy na tematy życia codziennego przypominając jednocześnie o tym jak ważne jest jedzenie owoców i jakie witaminy zawierają poszczególne składniki naszej sałatki.
Wspólna praca
Razem spędzony czas upłynął nam w świetnych humorach
Efekt końcowy
Degustacja

Wycieczka do Świerklańca

Park w Świerklańcu
Zamek w Świerklańcu
Wycieczka zespołu C
Zamek w Będzinie
Czas na kawkę
W parku w Świerklańcu
Odpoczynek

GRILL NA ZESPOLE „C”

Mieszkańcy na zespole „C” ostatnie ciepłe dni spędzali korzystając z ładnej pogody. Razem z personelem zorganizowaliśmy grill na którym nie zabrakło dobrej zabawy i pieczonych kiełbasek. Czas upłynął nam w świetnych nastrojach przy dźwiękach biesiadnej muzyki. Integracja i wspólne spędzanie czasu to coś co jest nieocenione podczas wspólnego życia na zespole, który tworzy jedną wielką rodzinę.

Kiełbaski wyglądają coraz lepiej
Kto pierwszy – wybierze największą
Degustacja
Janusz zadowolony z grilla
Nie zabrakło dokładki
Kiełbaski znikają z talerzy
Po degustacji
Kaziu pozdrawia
Wspólny czas